Popularni postovi

Razigravanje za SP u Kataru

Nasi susjedi Srbija i Hrvatska idu direktno na svjetsko prvenstvo 2022.g. koje će se održati u Kataru.Ali nije im bilo tako jednostavno,obe ekipe su igrale kao malo kada.Hrvatska je protiv Rusije igrala u Splitu i do 81.minute je bilo 0:0 da bi Rusi postigli autogol i tako je ostalo do kraja utakmice.Ovo je šesti put da Hrvatska igra na SP.
Dok je Srbija bila gost sv.prvaku i najboljem igraču svijeta Ronaldu a bilo je tu još zvučnih svjetski poznatih igrača iz Portugala.Na tabeli su imali po 17 bodova samo što je Portugal imao bolju gol razliku i trebalo im je samo neriješen rezultat pa da idu dalje a nisu znali da lopta je okrugla.Ali Srbija je zaigrala baš oštro bilo je 1:1duže vremena i na samom kraju kada je sudija produžio igru za još 4 minute uslijedio je šok za Portugalce.U 90 minuti su primili gol Srbija ide direktno na SP u Katar dok tužni Ronaldo mora u baražu potražiti šansu.
Da spomenemo i BiH reprezentaciju kojoj je Finska ponrdila sve račune i zasleženo pobijedila u Zenici sa 3:1.BiH sutra igra protiv Ukrajine kojoj treba pobjeda da ide u baraž i to im je utakmica godine dok BiH reprezentaciji ova utakmica ne znači mnogo tj.možda ništa.
Srbija daje gol za 1:1.

Tags:sp u kataru,sp 2022,baraž,srbija,hrvatska,nogomet,reprezentacija,bih 

Nema komentara:

Objavi komentar