Popularni postovi

Đoković pogodio linijsku sutkinju lopticom

 Novak Đoković pogodio linijsku sutkinju lopticom i po pravilu morao je biti diskvalifikovan.To se i desilo.Ali nije problem u tome već u sutkinji koja je na slici i te kako se držala za grlo povijena u uglu na zemlji što je izazvalo veliku buru gledaoca,posebno onih koji prate Đokovića.I od tog trenutka izbacivanje Novaka Đokovića s US Opena glavna je tema svih svjetskih sportskih medija.

Sutkinja Laura Clark Teniske mečeve je počela suditi još dok je bila studentica rođena je u Kentuckyju i obožava tenis od djetinjstva. A sada ovaj događaj  je učinio da je dobila više prijetnji na njen Instagram-račun od kojih je bilo i prijetnje smrću, istog bila prisiljena zaključati. Neki izračuni matematičara govore da je loptica koju je udario Đoković imala brzinu od 130 km na sat te je od njega do sutkinje putovala cijele 0,3 sekunde...

Zato je nakon saznanja za nova dođanja Đoković se javio riječima:

"Dragi moji navijači, hvala vam na svim pozitivnim porukama. Molim vas zapamtite da je linijskoj sutkinji, koju je loptica pogodila, također potrebna naša podrška. Nije napravila ništa loše. Molim vas da je podržite", napisao je Đoković i dodao:"Od ovih trenutaka jačamo i izdižemo se iznad. Europo, stižem."


Nema komentara:

Objavi komentar