Popularni postovi

Planinarstvo



Planinarstvo:Ovim sportom se mnogi bave u slobodno vrijeme neki bi to mogli nazvati i hobijem.Ali radi se o sportu iz ljubavi.Kada ja ne bih volio ovaj sport ,niko me ne bi mogao natjerati da se penjem po onim brdima i stijenama,ali to ima svoje čari ,svoj užitak koji je nezamjenljiv.
Što je to planinarstvo?Planinarstvo obuhvaća sve čovjekove djelatnosti izravno i neizravno vezane uz vlastonožno kretanje u planinskim predjelima. Planinarstvo nije besciljno lutanje po brdima i osvajanje već osvojenih vrhova s kojih ćemo ionako ubrzo morati sići; naprotiv, planinarstvo je način i stil života, čitav niz aktivnosti koje suvremenom čovjeku život čine ugodnijim, zanimljivijim i nadasve ljepšim. 
Biti planinar znači obilaziti i upoznavati ljepote Zemlje, uživati u prekrasnim gorskim vidicima, stjecati nove prijatelje. Tu nema natjecateljske borbe, koja je bitno obilježje svakog sporta,ali se ubraja u sportove,može biti borba za dostignućima kao što su osvajanja mnogih vrhova,e to je već sport.
Odlazak u prirodu i kretanje na čistom gorskom zraku predstavlja aktivan način odmora, koji unatoč uloženom fizičkom naporu, čovjeka ispunjava novom snagom i zadovoljstvom.

tags:planinarstvo,planinarenje,sport koji volim i uživam,planinarenje je odmor za moju dušu

Nema komentara:

Objavi komentar