Popularni postovi

SP u rukometu 2013 - Španija



Svjetsko prvenstvo u rukometu je počelo,već je odigrano po 4 ili 5 utakmica po grupama.Dvadeset i četiri reprezentacije raspoređene su u četiri grupe po šest ekipa. Nakon što odigraju svaka protiv svake, najbolje četiri ekipe prolaze u osminu finala. Dvije posljednjeplasirane ekipe odlaze u President's Cup.

U grupi D prve dvije ekičpe su Španija i Hrvatska sa isto bodova,Španija ima bolju gol razliku.Zato će se i ova misterija riješiti i to već sutra, kada igraju Španija-Hrvatska od 19 sati a Srbija i Slovenija igraju u 20,15 sati,te će se poslije utakmica znati s kim oni u osmini  igraju.

U osmine finala su već neke ekipe prošle i čekaju ostale,tako da će već 20.01.2013. početi osmine finala na ispadanje,u nedjelju igraju se četiri utakmice i to :
Njemačka -Makedonija,Danska-Tunis,Island-Francuska i Brazil -Rusija dok će ostale ekipe u osmini finala za SP u rukkometu igrati 21.01.Ovi parovi danas još nisu poznati.

Ostale ekipe koje su ispale igraju za niži rang mjesta  i to od 17 mjesta i naniže.Od komšija Crna gora nema još nijednu pobjedu ,dok Srbija ima tri pobjede a Slovenija sve 4.
27.januara 2013. će se znati pobjednik SP 2013 u prvenstva rukometu.  

tags:rukomet,SP,

Nema komentara:

Objavi komentar