Popularni postovi

NAJ NAJ VIJESTI

Nakon 45 godina Inter je ponovo na krovu Europe, zahvaljujući golovima Milita u finalu Lige prvaka protiv Bayerna!



Inter - Bayern 2:0


Inter slavi titulu prvaka Europe nakon 45 godina (foto: Reuters)

Nerazzuri su konačno došli na svoje. Prvi put nakon 1965. godine Inter je prvak Europe, treći put u svojoj povijesti. U finalu Lige prvaka bila je to još jedna briljantna večer Mourinhove momčadi, koja je na putu do titule potukla do nogu favorizirane Chelsea i Barcelonu, a onda i Bayern koji nije imao izgleda protiv taktički savršeno posloženog protivnika.
U velikom finalu, pred prepunim stadionom Santiago Bernabeu, Inter je načeo Bayern u 35. minuti. 30-godišnji Argentinac Diego Milito izbio je sam pred Butta nakon asistencije Sneijdera i sigurno zabio za vodstvo Nerazzura. Bila je to praktički prva prava prilika na utakmici. Do kraja prvog dijela Sneijder je mogao dotući protivnika, ali njemački golman obranio mu je šut iz blizine.
Inter ima Milita, a Bayern Mullera. U gotovo identičnoj situaciji u kakvoj je bio Milito kad je zabio pogodak, Muller je pucao dosta loše i pogodio Julija Cesara u nogu, na početku drugog dijela. Bila je to skupa pogreška, jer Diego Milito ponovo je zabio u 70. minuti, nakon sjajne solo akcije u kojoj je slomio Van Buytena i pogodio pokraj Butta. Argentinac je u klub došao iz Genoe na početku sezone, a svojim golovima odlučio je finale talijanskog Kupa, ključni dvoboj posljednjeg kola Serie A protiv Siene, a evo i finale Lige prvaka. Sezona iz snova za ovog sjajnog napadača.
Osvojenim naslovom Jose Mourinho pridružio se Ernstu Happelu (Feyenoord, HSV) i Ottmaru Hitzfeldu(dortmundska Borussia, Bayern), jedinim trenerima s naslovima u elitnom europskom klupskom natjecanju koji su slavili vodeći različite momčadi do konačnog trijumfa. Ova utakmica možda je bila i posljednja za Josea Mourinha na klupi Intera. Trener koji je osvojio Ligu prvaka s Portom 2004. godine, a ove ponovo otišao do kraja, vrlo bi lako sljedeće sezone mogao biti na kormilu madridskog Reala.
Liga prvaka ovime je završena. Trofej odlazi u Milano, najbolji strijelac bio je Lionel Messi s 8 postignutih golova, a kao i u prethodnim izdanjima branitelj naslova nije uspio obraniti titulu...

INTER - BAJERN 2 : 0,Liga prvaka,Trofej odlazi u Milano,Inter ima Milita, a Bayern Mullera,Inter je ponovo na krovu Europe,SPORT,MOJI SPORTOVI

Nema komentara:

Objavi komentar