Popularni postovi

Nogomet - pravila

Od svih sportova na našem podneblju je najaktuelniji nogomet.U svakom naselju,selu ,pa i zaseoku ima neko igralište gdje se može zaigrati jedna tekma,bar na male golove,a ponekad i na samo jedan gol.Neki od tih nogometaša su dobri igrači ili vatreni navijači određenih klubova.
Ovako piše "slobodna enciklopedija" o nogometu:
Nogomet,šta je to?

Nogomet je ekipni sport koji se igra između dvije ekipe sastavljenih od jedanaest igrača ili igračica. Nogomet je trenutačno najpopularniji sport na svijetu. Igra se nogometnom loptom na pravokutnom igralištu s travnatom ili umjetnom površinom. Golovi su smješteni nasuprot jedan drugome na kraju igrališta. 
Cilj je igre ubaciti loptu u protivnički gol manevrirajući loptom bilo kojim dijelom tijela osim rukom. Jedino vratar može u ograničenom području igrati rukom. Pobjednik je utakmice ekipa koja na kraju utakmice zabije više pogodaka (golova, zgoditaka).
Suvremena nogometna igra razvila se u Engleskoj poslije stvaranja prvog nogometnog saveza davne 1863.godine. Prva pravila datiraju iz iste godine, a s manjim promjenama održala su se i do danas. Najviše je nogometno tijelo FIFA (Fédération Internationale de Football Association). FIFA organizira Svjetsko prvenstvo u nogometu, najprestižnije natjecanje u nogometu, a možda i najpopularnije sportsko natjecanje uopće.

tags:o nogometu,gdje i kako se igra nogomet,sport i nogomet,fudbal i fudbaleri,mos sport je nogomet,volim nogomet i loptu

Nema komentara:

Objavi komentar