Popularni postovi

Ribolov i kukice



Ribolov je sport za 10.Posebno ako ste vični nekim detaljima.Ima ribara koji ne znaju skinuti ribu sa udice,odvratna im pomisao da nataknu glistu ili crviće na udicu ili da zimi idu u ribolov.
To je ljubav prema ovom sportu ,na sve je ribar spreman ako treba uvaliti se malo i u vodu ako je plijen koji se ne može drugačije izvaditi zagrizao.

Ima onih koji ne znaju udicu zavezati za silk-najlon a stid ih pitati nekoga, pa tako ako im se otkine udica idu pravo kući,za taj dan je gotovo.
Ipak ja bih pitao prvog ribara,ali nismo svi isti.Da bi postao pravi ribolovac treba da prođe puno vremena i znoja da se prolije.Tehnika i taktika.
Kako da naučim udicu da zavežem?Lijepo,uzmi udicu u jednu ruku  i najlon u drugu ruku.Najlon se presavije na vrhu do 10-tak cm i na dnu gdje je presavijen najlon postavi se udica-kukica sa oštricom na dole ,između palca i kažiprsta.

Zatim se uzme onaj dio najlona koji je kraći i omota se oko vrha udice osam puta tako da se i onaj najlon poveže uz udicu zatim se onaj isti kraj provuće kroz onaj prelom najlona i zategne dobro ako je malo najlona ostalo viška odreže se ili odsjeće nožem,makazama ili zubima ili upaljaćem ako nema ništa drugo.
Posao je završen za početnike ovo je prvi zadatak nauči vezati udice i zabacivati pa se vidimo i bistro.

Nema komentara:

Objavi komentar